3 praktische tips voor bij het afvallen

In dit artikel vind je 3 praktische tips die jou kunnen helpen bij het afvallen. Het zijn tips die je gelijk kunt toepassen in jouw eigen leven zodat je kunt werken aan de doelen die voor jou belangrijk zijn.

1. Neem eens de tijd om stil te staan bij de redenen waarom je wilt afvallen. Dit is een hele persoonlijke afweging. Ook kun je je afvragen waarom juist deze redenen belangrijk zijn voor jezelf. Dit vergroot je motivatie en maakt het makkelijker om bezig te zijn met je afvalproces. Je weet immers waarvoor je het doet.

2. Maak doelen voor jezelf. Een doel geeft richting bij het afvallen. Doelen zijn heel persoonlijk. Wat wil jij graag bereiken? Door een afvaldoel te maken voor jezelf weet je waar je naartoe werkt. En dat helpt bij het nemen van stappen op weg naar je wensgewicht. Inspiratie en handige tips voor het maken van een doel vind je hier: de inspiratie en motivatie van een haalbaar doel

3. Het kan helpen om je ervaringen en resultaten op weg naar je wensgewicht te delen met anderen. Dit kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld met een vriendin. Het zorgt voor steun en dat kan er weer voor zorgen dat je makkelijker aan jouw eigen doelen kunt werken.

Reacties