De motivatie en inspiratie van een haalbaar doel


Doelen zorgen ervoor dat je kunt werken aan de dingen die voor jou belangrijk zijn. Doelen geven richting. En ze geven inspiratie en motivatie. Een mooi doel zorgt voor de energie om ermee aan de slag te gaan. Maar hoe creëer je zo'n doel voor jezelf? Vandaag deel ik 5 tips met je.

1. Kies een doel dat voor jou waarde heeft. Iets dat voor jou belangrijk is. Dit zorgt voor motivatie en inspiratie om jouw doel te behalen.

2. Maak het doel concreet. Meer fruit willen eten is een prima doel, maar als je het concreet maakt door bijvoorbeeld te zeggen 'mijn doel is om elke dag 2 keer een stuk fruit te eten' dan is dat doel gelijk praktisch uit te voeren.

3. Maak je doel haalbaar. Denk na of je er genoeg tijd, energie en mogelijkheden voor hebt. Drie keer per week naar de sportschool willen als doel is geweldig maar heb je hier tijd en financiële mogelijkheden voor? Een lunchwandeling kan dan ook een prima doel zijn.

4. Denk niet te groot. Een groot doel en dus een grote verandering kan stress opleveren en ervoor zorgen dat het lastig is om aan je doelen te werken. Je kunt een groot doel ook in kleinere stappen opdelen.

5. Misschien vind je het fijn om je doel op te schrijven. Het kan ook helpen dit op een zichtbare plek te hangen. Of schrijf het op in je agenda als herinnering.

Reacties