
Photo by Wouter Supardi Salari on Unsplash
De dagen zijn korter, het weer is guur en als ik dit schrijf is net de eerste sneeuw van het seizoen gevallen. Het is ook tijd voor Sinterklaas. In de stad zijn de etalages mooi versierd, er ligt lekkers bij de bakker en in de supermarkt vind je suikergoed, chocoladeletters en kruidnoten. En wie weet zijn er cadeautjes en gedichten om van te genieten. Maar je bent ook bezig met het werken aan je doelen. Je hebt misschien diabetes, je wilt liever geen geraffineerde suiker eten of je wilt je bloedsuikerspiegel niet te zwaar belasten. Ik kwam twee fijne recepten tegen die ik daarom graag met je deel! Het zijn heerlijke recepten die helemaal bij deze tijd van het jaar passen. En fijn: ze zijn koolhydraatarm en bevatten geen geraffineerde witte suiker.
Als eerste kwam ik een recept voor een koolhydraatarme banketstaaf tegen. Het recept is:
- glutenvrij
- koolhydraatarm
- suikervrij
- amandelmeel
- eieren
- Sukrin
- griekse yoghurt
- roomboter
- speculaas- en koekkruiden
- amandelschaafsel
Het tweede recept is ook koolhydraatarm en vrij van geraffineerde suiker en heel leuk om te maken in in de Sinterklaastijd. Het is namelijk een recept voor koolhydraatarme pepernoten. Ook leuk om met familie, vrienden of kinderen te maken als leuke Sinterklaas activiteit. Natuurlijk zijn de pepernoten ook perfect voor Pakjesavond.
Welke ingrediënten zitten er in de koolhydraatarme pepernoten? Je hebt het volgende nodig voor het recept:
- dadels
- amandelmeel
- kokosmeel
- speculaaskruiden
- boter
- ei
- sinaasappel