Handig: de Caloriechecker (met link)

Bron: Unsplash

Ben je benieuwd naar het aantal kilocalorieën in jouw voeding? Ik deel een handige Caloriechecker van het Voedingscentrum in dit artikel. Met deze Caloriechecker zoek je makkelijk op hoeveel calorieën er in een bepaald product zitten. Helemaal fijn als je bezig bent met je voeding en hier interesse in hebt. Van een appel tot pasta: je kunt het allemaal opzoeken!

De Caloriechecker geeft daarnaast nog meer handige informatie. De checker geeft niet alleen aan hoeveel kilocalorieën er in een product zitten, maar ook de hoeveelheid koolhydraten (en hoeveel suikers er in het product zitten), vetten (inclusief hoeveel verzadigde vetten hier onderdeel van zijn), eiwitten, vezels en zout. Super handig! 

Ik heb de Caloriechecker voor je uitgeprobeerd en het werkt makkelijk en snel. Je typt het product in en geeft daarnaast de hoeveelheid van het product aan. Bijvoorbeeld: 1 appel of 1 handje of zakje chips.  Bij ontbijtkoek kun je bijvoorbeeld kiezen voor grammen of plakken. Daarbij kun je ook nog kiezen hoe groot het plakje is. Zo kies je makkelijk jouw hoeveelheid. Je vindt de Caloriechecker hier: Caloriechecker


Reacties