Review van de suikervervanger Tagatesse van Damhert (eerlijk en informatief)Zoet en toch laag in calorieën: dat is Tagatesse, de zoetstof van Damhert. Live Happily Healthy mocht van Damhert Nutrition meerdere producten proberen. Hier vind je een eerlijke (en informatieve) review van twee artikelen, plus een leuke extra producttip.

Eerst even wat informatie over Tagatesse. Tagatesse is een suikervervanger gemaakt met onder andere D-Tagatose. D-Tagatose is gemaakt van melk, maar is lactosevrij en glutenvrij. Omdat het nauwelijks effect heeft op je bloedsuikerspiegel, kun je het ook gebruiken als je bijvoorbeeld diabetes hebt. Maar ook als je bewust omgaat met geraffineerde suiker of een koolhydraatarm voedingspatroon of keto-dieet volgt.  Op de verpakking staan bij de voedingswaarden polyolen. Deze staan vermeld bij de koolhydraten. Ze worden maar in kleine mate opgenomen door je lichaam. Het is dus geschikt als je iets wilt gebruiken dat laag is in koolhydraten.

Er zijn verschillende producten van Tagatesse. Zo zijn er sticks, gezoet met D-Tagatose. Op de verpakking staat dat een portie 2 sticks bevat en dat deze gelijk is aan een suikerklontje . Deze 2 sticks bevatten 9 kilocalorieën en maar 0,1 gram suiker. Ter vergelijking: een suikerklontje van vier gram bevat 16 kilocalorieën (Bron: Diabetesfonds). Je kunt de zoetstof voor van alles gebruiken: in warme dranken of voor door de yoghurt. Je hebt maar weinig nodig voor een zoete smaak. Ik gebruikte slechts een deel van 1 stick en vond dit al een prettige, zoete smaak geven. Ideaal! In de verpakking zitten 50 sticks en deze kost bij Damhert 3,45 euro.

Daarnaast is er ook nog een handige zoetjes dispenser. De zoetjes zijn ideaal voor koffie, thee of warme home made chocolademelk. En heel fijn, 1 zoetje heeft de zoetstof van 4 gram suiker maar nauwelijks kilocalorieën. De smaak is behoorlijk zoet en komt goed in de buurt van de smaak van suiker. En een ander leuk voordeel: ik vind de kleine (en lichte) verpakking ook ideaal om mee te nemen in je tas. Fijn dat je zelf een suikervervanger mee kunt nemen naar een knus koffietentje. De Tagatesse dispenser bevat 100 zoetjes en kost bij Damhert 2,65 euro.

Tip: mocht je van zoet houden maar een iets minder zoete smaak willen dan de zoetjes, dan kun je ook de sticks gebruiken. Je kunt zo de hoeveelheid helemaal naar jouw smaak toevoegen. Dat vind ik een fijn voordeel. Zo kun je een product kiezen dat bij je past. Ook kun je de sticks heel makkelijk meenemen.

Ook handig: de grote verpakking van 500 gram Tagatesse. Ideaal als je gaat bakken! Damhert geeft aan dat de zoetstof temperatuurbestendig is, dus het kan zowel warm en koud gebruikt worden.  De Tagatesse heeft een 1 op 1 verhouding met suiker, dus dat is extra handig in gebruik. Op de verpakking staan handige tips die je gelijk kunt gebruiken als je gaat bakken.Voor deze zonder suikers Tagatesse betaal je bij Damhert 5,85 euro.  Ga je zelf bakken met deze verpakking? Ik hoor het graag! Stuur me gerust een mailtje of een bericht via Instagram of Facebook

De conclusie van deze review? Damhert biedt veel variatie in de producten met D-Tagatose. Daarom kun je zelf kijken welk product qua zoetkracht, prijs, vorm en smaak bij je past. Je hebt maar weinig nodig voor een zoete smaak.  De producten zijn makkelijk in gebruik en mooi vormgegeven. De producten zijn ideaal voor thuis en onderweg en zeer geschikt als je bewust omgaat met geraffineerde suiker of je bloedsuikerspiegel niet te zwaar wilt belasten. Ik vind het doseren van deze suikervervanger ideaal en de smaak heerlijk. Ik vind deze producten dus een succes!

Op de website van Damhert staat veel heldere informatie. Als je meer informatie wilt over deze producten, Tagatesse en Damhert dan kun je op deze website een kijkje nemen: website Damhert

(Dit is geen betaalde samenwerking. Damhert was zo vriendelijk om producten op te sturen en na het testen van de twee genoemde producten schreef ik deze eerlijke review. Ik wil daar graag transparant in zijn.)


Reacties