Naast het gebruik van zout kun je ook andere ingrediënten toevoegen voor lekker veel smaak in je gerechten. Want te veel zout kan bijvoorbeeld zorgen voor een hoge bloeddruk. Wil je graag minderen met zout? Lees dan even verder. Je voegt met bosui namelijk makkelijk smaak toe aan een heleboel gerechten. Handig dus om het thuis op voorraad te hebben.
Hierbij drie tips hoe je bosui als smaakmaker kunt gebruiken (al kun je zelf nog meer combinaties uitproberen). Zo maak je leuke smaakcombinaties.
1. Bosui is heerlijk door de salade! Je hebt een bosui makkelijk gewassen, gesneden en toegevoegd. Probeer het ook eens in combinatie met een witlofsalade. Het zorgt voor een fijne smaak in je salade.
2. Of wat dacht je van bosui als garnering over een soep zoals een kippensoep? Het geeft een verrassende twist aan je recept.
3. Bosui is ook lekker over bijvoorbeeld een omelet en staat daarnaast ook kleurrijk. Een fijne manier om zout te vervangen door een andere smaak. En: vriendelijk voor je bloeddruk!