5 tips voor December ( die je gelijk kunt toepassen in jouw eigen leven)


Overal verschijnen lichtjes en de etalages in de stad zijn mooi versierd: December is er! Maar tegelijkertijd heb je ook doelen die voor jou belangrijk zijn. Daarom vind je in dit artikel tips die kunnen helpen. Het zijn praktische tips die je gelijk kunt toepassen in jouw eigen leven, helemaal op jouw manier.

1. Sta eens stil bij de dingen die je echt lekker vindt. Dat is een heel persoonlijke voorkeur. Houd je erg van een stukje stol met amandelspijs, warme chocolademelk, een glaasje wijn of juist van chocolade? Door hier bij stil te staan, is het makkelijker om bewust een keuze te maken voor de dingen die je echt lekker vindt tijdens de feestdagen. En dat draagt weer bij aan balans.

2. Blijf in beweging. Beweging heeft vele gezondheidsvoordelen en helpt bij het afvallen. Ook tijdens de feestdagen kun je een keuze maken om momenten van beweging in te plannen. Kies voor iets dat je leuk vindt (en dat ook praktisch is om uit te voeren). Leg de lat niet te hoog. Dat hoeft natuurlijk nooit maar zeker tijdens de Decemberdagen is dit misschien ook niet haalbaar. 

3. Ga lekker naar buiten: dit kun je zowel alleen doen als met vrienden, familie of je kinderen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie winterroute of ga naar het park, bos of ga genieten van sfeer in de stad.

4. Genieten hoort erbij. Dus als je dit fijn en belangrijk vindt, geniet dan zeker van de dingen die bij deze feestperiode horen. Gezondheid en een fijn gewicht waar je je prettig bij voelt, gaat om balans en schuldgevoel omdat je hebt genoten van een lekker toetje, ijs of wijn is helemaal niet nodig. 

5. Zorg ook voor voldoende ontspanning tijdens de feestdagen, juist als het druk is. Dit draagt bij aan een fijn gevoel. Je hebt misschien weinig tijd hiervoor als je een druk schema hebt. Kijk of je dit op haalbare manieren kunt toepassen. Hoe je dit doet is heel persoonlijk. Kijk wat bij je past en wat je fijn vindt.

Reacties