3 praktische bespaartips voor bij het boodschappen doen

In dit artikel vind je 3 praktische bespaartips die je gelijk kunt toepassen bij het boodschappen doen. Fijn voor je budget (en makkelijk toe te passen).

1. Kijk bij het boodschappen doen naar seizoensproducten of aanbiedingen in de supermarkt. Kijk eventueel thuis via een app of folder wat er in de aanbieding is zodat je hier rekening mee kunt houden. Gebruik bijvoorbeeld google om er gelijk een lekker recept bij te vinden. 

2. Let op houdbaarheidsdatums in de winkel: het is vervelend om thuis te komen met producten die over de datum zijn of niet lang houdbaar meer zijn (zeker als je voor langere tijd boodschappen koopt). Natuurlijk kun je dan altijd terug met de producten naar de winkel. Maar soms, na een lange werkdag of een drukke week, kost dat extra energie die je dan misschien niet meer hebt. Het scheelt moeite en geld om dit voor bijvoorbeeld vleeswaren te checken zodat je weet dat je altijd verse producten in huis hebt wanneer dat nodig is.

3. Koop geen voorgesneden groenten maar ga voor bijvoorbeeld courgette, champignons of een ander vers product dat je thuis wast en snijdt. Dat kost natuurlijk wat meer energie bij het koken maar scheelt wel geld. En misschien helpt die gedachte om toch voor deze optie te gaan.

Reacties

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter!