dinsdag 14 mei 2019

Afvallen en genieten van eten, met tips!

Stel, je bent bezig met afvallen maar je wilt ook af en toe genieten van eten dat misschien voor je gevoel minder past bij afvallen, zoals chocolade of een lekker zomers ijsje. Maar als je hiervoor kiest, voel je je misschien schuldig of je bent bang voor reacties vanuit je omgeving. Hoe ga je daar mee om?

Ik vind het zelf belangrijk om te werken aan een gewicht waar ik me gelukkig bij voel maar daarnaast wil ik ook af en toe genieten van de dingen die ik echt lekker vind. En ik geloof dat die twee dingen  kunnen samengaan, zonder schuldgevoel en zonder stress. 

Je maakt zelf je eigen keuze’s, ook tijdens het afvallen. Misschien kies je bewust voor iets lekkers bij de thee of koffie vandaag maar misschien eet je ook wel eens een stuk chocolade terwijl je dat niet had gepland die dag. Dat kan gebeuren en is helemaal niet erg. Je bent vrij om je eigen keuzes te maken.  Onthoud dat je hard aan het werk bent om je doelen te halen en je leven te veranderen en dat er altijd mensen zijn in je omgeving die je daarin om op een positieve manier ondersteunen en met je meedenken.

Kies voor de dingen die je echt lekker vind en probeer er dan ook echt van te genieten. Zo min mogelijk stress en schuldgevoel helpen juist bij het halen van je doelen. Door jezelf af en toe iets te gunnen wordt het misschien juist wel makkelijker om aan je doelen te blijven werken en kun je tegelijkertijd ook blijven genieten van eten.