Afvallen en genieten van eten, met tip!

Je bent bezig met afvallen maar je wilt ook genieten van eten. Eten dat misschien voor je gevoel minder past bij afvallen, zoals chocolade of appeltaart. Maar als je hiervoor kiest, voel je je misschien schuldig. Hoe ga je daar mee om? Ook als je werkt aan een gewicht waar je je gelukkig bij voelt, kun je (als je dat wilt) genieten van de dingen die je echt lekker vindt. En die twee dingen kunnen samengaan, zonder schuldgevoel en zonder stress. 

Je maakt zelf je eigen keuze’s, ook tijdens het afvallen. Misschien kies je bewust voor iets lekkers bij de thee of koffie vandaag maar misschien eet je ook wel eens een stuk chocolade terwijl je dat niet had gepland die dag. Dat kan gebeuren en is helemaal niet erg. Je bent vrij om je eigen keuzes te maken. Onthoud dat je hard aan het werk bent om je doelen te halen en je leven te veranderen en dat dit tijd en energie kost.

Een tip? Kies voor de dingen die je echt lekker vindt en probeer er dan ook echt van te genieten. Zo min mogelijk stress en schuldgevoelens helpen juist bij het halen van je doelen. Door jezelf iets te gunnen, wordt het misschien juist wel makkelijker om aan je doelen te blijven werken en kun je tegelijkertijd ook blijven genieten van eten.