Je ritme weer vinden na een lang Paasweekend: met 3 praktische tips die je gelijk kunt toepassenNa een lang Paasweekend kan het misschien lastig zijn om weer op te starten en verder te gaan met het werken aan jouw doelen (zoals verder gaan met afvallen). Je hebt misschien anders of meer gegeten dan normaal en nu wil je vanaf vandaag weer je ritme vinden. In dit artikel vind je 3 praktische tips en een bonus tip waarmee je gelijk aan de slag kunt gaan. Want dat is precies waar Live Happily Healthy voor staat: praktische tips!

1.  Als eerste: het is helemaal niet erg om te genieten van chocolade of lekker uitgebreid te ontbijten, lunchen, brunchen of dineren. Je hoeft je daar niet rot of schuldig om te voelen. Genieten van eten mag, ook als je bezig bent met afvallen. Probeer jezelf niet te 'straffen' vandaag door extra streng op je eten te gaan letten. Eet regelmatig en genoeg en werk zo weer aan jouw doel.

2. Vind je het lastig om na Pasen niet of minder te genieten van bijvoorbeeld paaschocolade? Neem dan een moment vandaag waar je bijvoorbeeld bij je koffie of thee toch geniet van een chocolade-eitje, een stukje chocolade paashaas of iets anders lekkers. Dat mag zeker en zorgt ervoor dat je de rest van de dag makkelijker andere keuze's kunt maken.

3. Probeer te bewegen: bewegen is niet alleen goed voor het afvallen, maar geeft je energie niveau een boost en is goed voor je humeur en weerstand. Je kunt gaan wandelen, een stuk gaan fietsen of misschien staat er wel een poets-klus in je huis op je lijstje. Ook dat is bewegen!

Bonus tip (en het belangrijkste): geef jezelf de tijd om je ritme weer te vinden. Je hoeft niet streng te zijn. Je mag er de tijd voor nemen om weer stapje voor stapje aan de doelen te werken die voor jou belangrijk zijn!