Winter-tips voor bij het afvallen

De winter kan een prachtig seizoen zijn met winterse luchten, kraaksneeuw onder je laarzen en de geur van de open haard.  Maar de winter kan ook veel energie kosten: je krijgt misschien de griep of een vervelende verkoudheid, je hebt meer last van een vermoeid gevoel of je vindt die kou misschien helemaal niet leuk. Maar als je ook in dit seizoen bezig bent met afvallen en het werken aan de doelen die voor jou belangrijk zijn, dan wil je daar ook nu aan blijven werken. Daarom deel ik vandaag drie handige, praktische en haalbare tips die je gelijk kunt toepassen in jouw eigen leven.

1. Neem even de tijd om na te denken over wat je eet en wanneer: juist als het glad en koud buiten is, ga je misschien minder naar de supermarkt. Maar je wilt wel alles in huis hebben om datgene te eten dat helpt bij het afvallen en om jouw doelen te halen. Het kan dan helpen om vooruit te denken: maak een weekmenu en een boodschappenlijstje en zorg dat je voldoende voorraad in huis hebt om die dingen te kunnen koken die je helpen om je afval-doelen te halen.

2. Kook voor meerdere dagen tegelijk: als je meer last van vermoeidheid in de winter en in het donker thuiskomt is het misschien fijn dat er eten in de vriezer of de koelkast staat. Je kunt dit makkelijk voorbereiden door meerdere porties tegelijk klaar te maken. Maak bijvoorbeeld een grote pan pasta met tomatensaus, lekkere kruiden, balletjes en courgette of andere groenten die je lekker vindt. Je kunt de tweede portie dan heel makkelijk invriezen en opwarmen als je geen zin of energie hebt om te koken.

3. Blijf in beweging: ik snap dat je met heel veel winterse kou misschien niet zo graag naar buiten gaat om te wandelen, hard te lopen of om naar de sportschool of het zwembad te gaan. Maar bewegen ondersteunt wel het afvallen en kan hier dus bij helpen. Misschien helpt het om voordat je gaat bewegen te denken aan de voordelen hiervan. Dit motiveert om toch in beweging te blijven, ook in de winter.