Winter favorieten

Het is winter en terwijl ik dit schrijf is de zon net opgekomen als een grote oranje bol in een blauwe winterlucht en is het zonnig (en heel koud buiten). Er komt zelfs sneeuw aan! In de herfst deelde ik mijn herfst favorieten met jullie, vandaag deel ik drie dingen waar ik blij van word in de winter (en die helpen bij je zo energiek en gezond mogelijk voelen).

1. Naar buiten gaan! Met een hele warme, zachte sjaal naar buiten voor een wandeling in het bos geeft me zo veel energie. Je bent dan lekker in beweging wat helpt voor je weerstand, je energiek voelen en daarnaast helpt het ook als je bezig bent met afvallen. Je kunt ervoor kiezen om zelf te gaan en zo tijd voor jezelf nemen om op te laden. Maar als je het gezellig vindt, vraag je een vriend of vriendin, familie of je gezin mee om zo samen iets leuks te doen en bij te kletsen onderweg.

2. En dan lekker naar binnen, waar je kunt opwarmen, met warme koffie, thee of (zelfgemaakte) warme chocolademelk. Dat laatste kun je makkelijk zelf maken met cacao en melk.  Zo kun je dit ook zonder suiker maken als je dat zelf fijner vindt. Je kunt altijd ook nog zelf appelflappen of iets anders lekkers uit de oven maken om erbij te nemen. Lekker voor in het weekend (maar ook voor door de week)

3. Ontspannen: na een drukke week, dag of periode is het ook lekker en belangrijk te ontspannen. Als het buiten winters wit en koud is, is het binnen nog gezelliger. Doe waar jij gelukkig van wordt: doe kaarsjes (of de open haard als je die hebt) aan, pak een warme plaid, ga lekker in bad of zet een leuke film op. Opladen en herstellen zijn ook belangrijk als je werkt aan de doelen die je voor jezelf hebt gesteld.

Fijne week!