Wat doe je als het even niet zo goed gaat? (Met 3 tips)


Wat als je door een moeilijke periode in je leven gaat en het afvallen of het werken aan andere doelen die je voor jezelf hebt gesteld (zoals bijvoorbeeld anders eten of meer bewegen) niet zo lekker loopt? Wat doe je dan?

Daar wilde ik vandaag over schrijven, want deze periode's horen ook bij het leven en deze periode's zijn ook voor mij herkenbaar.  Iedereen komt ze wel eens tegen, ook als je bijvoorbeeld bezig bent met afvallen. Vandaag deel ik drie tips die je kunnen helpen met zo'n periode om te gaan.

1. Als eerste: je hoeft niet altijd positief te zijn, je mag balen en soms loopt het niet zoals je dat graag wilt. Dat accepteren en hardop tegen jezelf zeggen brengt misschien rust om hiermee om te gaan. Dat het deze week bijvoorbeeld niet is gelukt om af te vallen betekent niet dat het volgende week ook niet lukt. Misschien spelen er nu andere dingen in je leven die aandacht nodig hebben en dat is ook okey.

2. Kijk eens terug: wat heb wel je al gedaan en bereikt? Misschien kun je hier juist moed en troost in vinden in deze moeilijker periode en zo ook weer nieuwe motivatie vinden om als je daar weer klaar voor bent weer een stap te zetten richting jouw doelen. Ben hierin niet te hard voor jezelf.

3. Ik geloof in praktische stappen die haalbaar zijn in jouw eigen leven. Maar misschien lukt het meer bewegen deze week niet zo goed en heb je juist meer behoefte aan een film kijken op de bank of iets anders leuks doen. Luister daarin gewoon naar jouw eigen gevoel en als je weer toe bent om aan je doelen te werken, begin dan met iets kleins en haalbaars om jezef niet uit te putten en met iets kleins verder te werken aan wat jij belangrijk vindt.