Keukentips: lekker koken met de oven

Het is nu echt herfst en de afgelopen dagen kwam de winter ook even heel dichtbij met een gure wind, heel veel kou en hele mooie ochtenden waar de zon stralend opkwam. Bij dit weer is het  lekker om binnen op te warmen. En daarom vind ik het in deze periode extra fijn om de oven te gebruiken bij het koken. Waarom? Vandaag laat ik je zien waarom het  handig (en lekker!) is om de oven vaker te gebruiken bij het koken.


1. Het is makkelijk! Door te werken met een ovenschotel kun je meerdere ingredi├źnten bij elkaar in een ovenschotel gebruiken. Denk hierbij aan meerdere soorten groenten of aardappeltjes, vlees, vis of een vegetarische keuze. Dit is niet alleen leuk, maar ook makkelijk en het zorgt gelijk voor variatie binnen je voeding.

2. Als de ovenschotel in de oven staat kun je makkelijk even de keuken alvast opruimen, met je kinderen spelen of andere dingen van je to-do lijstje afstrepen. Of je gaat juist even helemaal niets doen met een mok thee of een ander drankje om zo voor het eten even bij te komen van je dag.

3. Je kunt er alle kanten mee op: je kunt bijvoorbeeld vlees of vis, zoals zalm, lekker bereiden in de oven. Maar je kunt bijvoorbeeld in 1 schaal groenten zoals courgette of wortel verwerken samen met krieltjes, een beetje olijfolie, lekkere kruiden, knoflook of een uitje. Ik maak dit zelf heel graag.  Je kunt hier heel veel mee varieren en het helemaal aanpassen aan je eigen smaak en aan de hoeveelheid mensen die mee eten. Ook als je voor jezelf kookt kun je met een ovesnschotel snel en makkelijk iets lekkers op tafel zetten.

Veel kookplezier! Volgende week deel ik het recept van een van mijn favoriete ovengerechten en deel ik wat je daarvoor nodig hebt en hoe je deze ovenschotel snel op tafel zet.