Herfst favorieten

Het is alweer vroeg donker en terwijl ik dit artikel schrijf is het grijs en koud buiten, morgen kan er hier in het zuiden zelfs al de eerste natte sneeuw in de heuvels vallen. Het is echt herfst! Ik hou van de herfst, van de gezelligheid, de kaarsjes, warme koffie en het bos. Vandaag deel ik nog drie dingen die ik leuk vind aan de herfst.

1. Appels! Ik kwam appels tegen op een boerderij en ze roken zo lekker! Je kunt er deze herfst alle kanten mee op: je kunt er zelf appelflappen mee maken (met veel kaneel en rozijnen), je kunt ze als snack meenemen in je tas of je kunt zelf appelmoes van appelmoesappels maken. Het is makkelijk en snel te maken en je hele keuken ruikt naar warme appel en herfst!

2. Pompoenen staan ook in mijn lijstje. Ze doen me altijd aan de herfst denken en op dit moment ligt er een pompoen in mijn keuken. Het staat gezellig en pompoen kun je in heel veel recepten verwerken. Je kunt het in een ovenschotel verwerken of er lekkere soep mee maken. Op internet zijn er heel veel recepten te vinden.

3. Buiten zijn: ook al is het koud, ik ben heel graag buiten! Op hele zonnige dagen is de zon nog even echt warm en op koudere dagen is het super lekker uitwaaien buiten. Het ruikt in de avond al naar open haard. De tijd vliegt voorbij en dat helpt om lekker veel te bewegen deze herfst, ook nu het buiten kouder en guurder wordt!