Je gezond en fit voelen in de herfst: met 3 tips

De herfst is een van mijn lievelingsseizoenen: het bos ziet er mooi uit, het ruikt buiten lekker en binnen is het gezellig. Maar het is ook het seizoen van regenbuien, donkere avonden en verkoudheden. Misschien voel je je minder lekker daardoor. Vandaag deel ik drie tips met je die je kunnen helpen om meer te genieten van de herfst en je zo fit mogelijk te voelen zodat je lekker kunt blijven genieten van alles wat je graag wilt doen.


1. Doe leuke dingen voor jezelf, met je gezin of met vrienden. Merk je dat doordat het eerder donker wordt en het buiten kouder wordt je minder zin hebt om op pad te gaan? Het kan dan juist helpen om wat leuks te gaan doen? Ga naar het bos, het park of de zee en waai lekker uit!

2. Ontspan waar en wanneer het kan, want ontspanning draagt bij aan een goed immuunsysteem en dat helpt in een periode waar verkoudheden en griep om je heen voorkomen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, dus doe vooral waar jij zin in hebt. Neem een warm bad, een lange douche, kruip op de bank met koffie of thee, zet een leuke serie of film op of ga juist naar het bos of iets creatiefs doen: kies daarbij altijd iets dat bij jou past.

3. Probeer elke dag te denken aan genoeg groente en fruit en waar het kan zonnestralen mee te pakken op je huid (goed voor de aanmaak van vitamine D), slaap voldoende en blijf in beweging. Misschien heb je daar niet altijd evenveel zin in nu, maar misschien helpt het om te denken aan de voordelen hiervan: het helpt bijvoorbeeld bij het afvallen, bij je lekker in je vel voelen en zo gezond mogelijk blijven in dit mooie seizoen.