Over calorieën & groenten, pasta, chocolade en fruit


Als je af wilt vallen, wil je elke dag proberen om meer energie te verbranden dan dat je lijf binnenkrijgt met voeding. Vandaag deel ik een artikel met jullie dat ik toevallig tegenkwam en dat met foto's goed laat zien hoe groot de verschillen zijn qua energie-waardes tussen allerlei soorten voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld frisdrank, fruit, groenten, pasta, chips of chocolade.

In het artikel wordt door de foto's van verschillende voedingsmiddelen duidelijk wat de verschillen zijn qua portiegrootte als je van elk van bovenstaande producten bijvoorbeeld 200 kcal zou nemen (de hoeveelheid energie waarvoor in dit artikel is gekozen). Zo krijg je meer inzicht in de verschillen tussen voedingsmiddelen. 

Op deze manier wordt het begrip van 'calorie' (een term waar je vast al een keer van hebt gehoord) iets dat niet meer zo abstract is en dat je kan helpen bij het maken van keuzes tijdens het afvallen als je op zoek bent naar balans in je voedingspatroon, waarbij je zeker ook gewoon kunt blijven genieten van de dingen die jij zelf lekker vindt. Die keuzes maak jij helemaal zelf zodat je een afvalplan hebt wat bij jou past.  Het artikel vind je hier: Artikel Libelle, Zo zien 200 kcal eruit.