Kruiden & de lenteIk heb inmiddels al een paar keer lekker buiten gegeten in de avondzon, jullie ook? Als het buiten warmer wordt, krijg ik altijd zin om te gaan BBQ-en en om nieuwe recepten te proberen. Kruiden zorgen ervoor dat je gerecht lekker veel smaak krijgt en passen ook lekker bij dat zomerse gevoel. Je kunt de kruiden kopen in de supermarkt of bij het tuincentrum. Je kunt ze in je tuin planten maar ze staan ook leuk op de vensterbank of op je balkon trouwens!
Vandaag deel ik een paar tips met je over hoe je welk kruid kunt gebruiken:
  • Bieslook: lekker bij bijvoorbeeld een broodje met roomkaas in het weekend of door een dressing voor een frisse salade.
  • Munt: als je van kruidenthee houdt kun je zelf met munt thee maken. Je kunt er eventueel nog kaneel of honing aan toevoegen. 
  • Peterselie: je kunt peterselie bijvoorbeeld door je salade of bij krieltjes doen en zo bijvoorbeeld iets minder zout als smaakmaker gebruiken als je dat zelf prettiger vindt.
  • Rozemarijn: rozemarijn ruikt altijd zo lekker en is erg lekker bij bijvoorbeeld een stukje kip of kalkoen en gebakken aardappeltjes. Rozemarijn smaakt erg krachtig, ben daarom voorzichtig met de hoeveelheid die je toevoegt.
  • Basilicum: wanneer ik basilicum gebruik, moet ik altijd aan de zomer denken! Je kunt het bijvoorbeeld door de tomatensoep of pastasaus doen maar basilicum smaakt ook erg lekker op de pizza!