3 tips om elke dag genoeg vocht binnen te krijgen


Het wordt lekker warm en zonnig deze week! Vorige week stond er een artikel online over kruiden en hoe je deze als smaakmaker op heel veel manieren kunt gebruiken en makkelijk zelf thuis van een mini kruiden tuin kunt genieten op je vensterbank, balkon of in de tuin. Vandaag deel ik drie tips met je die het makkelijker maken om genoeg water te drinken en om genoeg vocht binnen te krijgen. Het advies is om elke dag 1,5 tot 2 liter te drinken. Zo zorg je ervoor dat je elke dag voldoende vocht binnen krijgt. Denk hierbij aan water, fris, thee en bijvoorbeeld koffie. Wanneer je minder drinkt dan dat je lichaam nodig heeft, kun je dit merken aan dorst maar ook aan hoofdpijn of een vermoeid gevoel. Klik even verder voor de tips van vandaag!

1. Zet een fles/karaf met water of een glas water op tafel als je thuis bent. Zo word je er makkelijker aan herinnerd om genoeg te drinken. Voor de lente en zomer kun je ook ijsblokjes, schijfjes citroen of fruit aan het water toevoegen voor een extra frisse smaak!

2. Neem een flesje water mee als je de deur uitgaat. Zo kun je onderweg kleine beetjes drinken en heb je ook altijd zelf iets te drinken bij je voor onderweg. Ook handig als je geen zin hebt om (prijzige) flesjes water onderweg te kopen.

3. Ben je benieuwd of je genoeg water binnen krijgt? Je kunt dit een tijdje bijhouden in je agenda of via een app. Er zijn tegenwoordig veel handige apps die je op gezondheidsgebied kunnen ondersteunen. Als dit iets voor jou is, kun je deze uitproberen. Als je zelf nog een goede tip hebt voor een app, laat het me dan gerust even weten!