Een simpele vraag die helpt bij het vinden van jouw motivatie

Als je iets wilt veranderen in je leven dan leg je de focus waarschijnlijk op het eindresultaat. Je hebt dan een bepaald doel in gedachten dat je graag wilt bereiken. Dit helpt om in haalbare stappen naar dit doel toe te werken. Maar om voor jezelf nog duidelijker te krijgen waarom je wilt afvallen, kun je jezelf ook de volgende vraag stellen: wat zijn voor mij persoonlijk de nadelen van mijn overgewicht?

Dit is geen makkelijke vraag en hierover nadenken kan heel confronterend zijn. Het antwoord op deze vraag is heel persoonlijk en is bedoeld voor jezelf. Afvallen is niet altijd even makkelijk, maar door deze vraag te beantwoorden krijg je inzicht in het feit dat de situatie waarin je je nu bevindt, ook nadelen heeft. Je kunt de antwoorden op deze vraag eventueel ook opschrijven als je dat zelf fijn vindt. Het helpt je te herinneren waarom je je niet prettig voelt bij de huidige situatie en waarom je dit graag wilt gaan veranderen naar een situatie die fijner voor jezelf is.

Door deze vraag te beantwoorden, denk je na over jouw eigen persoonlijke motivatie en die motivatie zorgt ervoor dat je makkelijker kunt starten met afvallen en het afvallen ook beter volhoudt. Het is de reden waarvoor jij je inzet, het zijn de redenen waarom jij afvallen voor jezelf belangrijk vindt, elke dag.