Fotodagboek december


Als jullie dit lezen is het januari maar terwijl ik dit schrijf is het nog heel even december. Het wordt al donker buiten en morgen is het 2018. De afgelopen weken waren gezellig druk en gevuld met onder andere lekker genieten thuis van de bank, het huis gezellig maken, veel koffie drinken, aftellen naar de kerstvakantie en kerstfilms. Er staat een nieuw jaar voor de deur, maar ik kijk vandaag nog even terug op december. Volgende week staat er weer een nieuw artikel online, met dingen die vooral niet werken bij het afvallen en die kunnen helpen om op een positieve manier aan 2018 te beginnen. Maar vandaag nog heel even dit fotodagboek,  Ik maak natuurlijk niet overal foto's van, maar de foto's van deze maand laten zien waarom ik december zo'n gezellige maand vind!Moe, maar happy, die woorden horen echt bij deze maand want...ik haal mijn scriptie!  Het was een lang jaar met veel werk in de avonden en weekenden maar ik krijg eindelijk (na heel wat rondes aanpassen en terugsturen) te horen dat ik mijn scriptie mag verdedigen en dat was zo'n opluchting! Binnenkort ga ik alle boeken en andere dingen opruimen, maar eerst nog de verdediging in het nieuwe jaar :) 


Een van de leukste dingen van december vind ik de gezelligheid, de kerstlampjes die overal hangen en de kerstboom, het ruikt dan altijd zo lekker in huis!


Tussendoor maak ik lekker veel koffie!


En ...er valt sneeuw! De eerste keer nog niet zo veel, maar later in de maand werd het heel koud en viel er heel veel sneeuw. Superkoud en supermooi!


De stad is versierd met heel veel lichtjes en onderweg kwam ik deze kerstkrans tegen...


...op deze avond was het koud en regende het en waaide je bij de Maas bijna weg :) maar dan is het nog fijner thuiskomen!


 Omdat het de hele maand zo donker is geweest, doe ik veel kaarsjes aan, net als hier op de eettafel.


Ik vind Lebkuchen in een winkel in de stad. Misschien kent niet iedereen dit, maar ik ken het al vanaf dat ik heel jong was. Het is een soort peperkoek en hoort helemaal bij kerst en december voor mij, ik hou van dit soort tradities (met koffie natuurlijk).


Ik maakte eerder in december ook alvast een kerststoetje, dit toetje kan in de vriezer en is daarom makkelijk te bewaren!Een van de leukste dingen van december is hot chocolate, gezellige dingen doen met familie en vrienden en....


Hot chocolate bij de vuurkorf bij een kerstmarkt (die op deze foto op een enorme vuurzee lijkt, maar dat viel heel erg mee :) )


...in de winter heb ik altijd zin om veel lekkers te maken, ik maakte met deze appels zelf warme appels uit de oven en maakte deze maand ook nog appelflappen uit de oven ( ze waren super lekker en de hele woonkamer rook heerlijk naar kaneel en appel).


Met kerst is de stad heel rustig en dat is ook wel eens fijn, met kerst was ik lekker thuis, stonden er veel kerstfilms en muziek op maar ging ik ook op bezoek bij familie.


Koffie en... kerstkransjes :)


Ik ga nog heel even naar de stad omdat ik nog niet op het Vrijthof was geweest deze kerstperiode, ik ben wel lekker veel naar buiten en het bos geweest en dat was zo lekker. In de stad is er dan een ijsbaan met kraampjes en een reuzenrad... (waar ik nooit in durf haha :) )


...en naturlijk: hot chocolate (het was die ochtend meer dan 12 graden maar toch had ik er veel zin in :) )


Naast heel veel gezellige momentjes, koffie en genieten van lekker eten was ik ook heel veel buiten. Het helpt bij het afvallen om lekker te bewegen, en daarom probeer ik het ook te blijven doen tijdens zo'n drukke maand met veel feestdagen maar ik vind het vooral lekker om zo uit te waaien. Op deze ochtend kwam er eindelijk weer wat zon tevoorschijn, en omdat we die nog niet zoveel gezien hadden deze maand, was dat erg fijn!

Waarschijnlijk hebben jullie het al heel vaak gehoord deze week maar ik ga jullie toch allemaal een fantastisch mooi, gelukkig en gezond 2018 toewensen! 

Veel liefs en tot volgende week,
Janneke