Afvallen & genieten van December


Het is December, het is koud buiten en binnen kunnen de kaarsjes weer gezellig aan. December is ook de maand van de feestdagen en heel veel andere gezellige momenten. Daar hoort niet alleen gezelligheid bij, maar ook lekker eten en drinken. Maar je bent ook bezig met afvallen. Hoe doe je dat?

Afvallen is niet altijd even makkelijk, zeker niet tijdens en rondom de feestdagen. Maar je kunt wel met kleine stappen werken aan balans zodat je toch af blijft vallen of je gewicht even stabiel houdt (want dat is namelijk ook een mooi doel voor deze maand!). En ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar op het moment dat ik tegen mezelf zeg dat ik iets niet mag? Dan wil ik het juist wel! Vandaag deel ik drie tips die je kunnen helpen deze maand, mij helpen ze me al een paar jaar om mijn gewicht stabiel te houden in december.

  • Op de eerste plaats: geniet van deze maand en het eten en drinken dat daarbij hoort. Zin in chocolade, ijs, croissantjes of een glas wijn? Neem het dan en voel je vooral niet schuldig. Ik geloof in balans en ook daar horen deze dingen zeker bij.
  • Iedereen heeft zijn eigen eetritme en misschien heb je voor jezelf een ritme gevonden dat past bij hoe jij graag wilt afvallen. Probeer dat ook deze maand vast te houden. Eet op de manier en op de momenten die jij fijn vindt en die voor jou werken, kies voor balans en durf als je een keer geen zoet of iets anders wilt ook gewoon nee te zeggen. Je kunt eventueel ook voor een mini croissant kiezen of een klein glas wijn. Dat scheelt weer energie terwijl je toch van de smaak kunt genieten.
  • Ga lekker naar buiten! Of je nu naar de stad, het park of het bos gaat, ga regelmatig even naar buiten ook al is het buiten koud. Bewegen helpt bij het afvallen of je gewicht stabiel houden, zorgt ervoor dat je tussendoor kunt ontspannen en is daarnaast ook goed voor je weerstand.
En het allerbelangrijkst: als het afvallen deze periode niet lukt, realizeer je dan dat je na de feestdagen ook weer je ritme kunt oppakken, dat is helemaal niet erg. Ik hoop dat jullie een hele mooie Decembermaand hebben, geniet ervan!