Fotodagboek Oktober


Het is alweer November! Dat betekent dat ik vandaag nog even terugkijk op oktober, een maand die voorbij is gevlogen en waar het nog heel even nazomer werd voordat de herfst er echt aan kwam. Het was een drukke maar leuke maand met mijn scriptie, veel bos en buiten zijn,  de stad, het werken aan mijn blog en natuurlijk zoals altijd, veel verse koffie.


Ook kocht ik verse bloemen, zoals je op deze foto ziet.


Ik ben bezig met de laatste maanden voor mijn scriptie dus ik heb de afgelopen tijd veel zo achter mijn laptop gezeten: aan de keukentafel, met koffie en met lekker weer lekker met de deur open naar de tuin.    ( #scriptieselfie :) )Ik woon al heel lang, en heel graag, in Maastricht en ga regelmatig even naar de stad. En als het dan op zondagochtend heel stil is in de stad en de herfstzon ook nog even meewerkt, zijn mijn lievelingsplekjes in de stad extra mooi.


Ook ging ik deze maand even naar de koopavond, ze zijn inmiddels de kerstversieringen in de stad al aan het ophangen! Time flies, al vind ik zelf oktober wat aan de vroege kant (al staat het heel gezellig natuurlijk) Ik liep deze boekenwinkel in voor een tijdschrift. Ze hebben er ook hele lekkere koffie, de cappuccino to go met een klein blokje nougat is altijd lekker. Je vindt deze boekhandel dicht bij het Vrijthof als je een keertje zelf in Maastricht bent.


Onderweg! Ik ga graag met de trein, zeker nu de herfstbossen zo mooi zijn als de zon schijnt! Muziek in mijn oren of heel even aan het werk... ik vermaak me wel. Maar vandaag ga ik niet aan het werk want......ik ging namelijk op pad voor een koffie afspraak in deze hele mooie oude boerderij. Mocht je een keer in het zuiden zijn ( of in de buurt wonen) dan is de Biesenhof echt een leuk plek om koffie te drinken of iets te eten, ook met kinderen! Het ligt op een hele mooie locatie, bij de heuvels en de bossen en je kunt in de omgeving supermooi wandelen.


Ik koos voor een lekkere cappuccino, er werd veel gekletst en ik genoot daarna van de herfstzon...Ik heb de gekochte rozen over allerlei vaasjes verdeeld en ze door het hele huis neergezet: ik gebruik daarvoor ook glazen potjes van bijvoorbeeld jam die ik daarna schoonmaak en gebruik als mini vaasjes, ook leuk trouwens met een theelichtje erin als je hem niet als vaas gebruikt! Ik deed een rondje booschappen, kocht verjaardagskaarten en had wat schoonmaakklusjes op de planning staan vandaag.


..en omdat het herfst is zette ik deze leuke dennenappel kaarsjes neer.


Ik drink graag koffie maar nu het weer verandert en het buiten kouder wordt drink ik ook graag thee, zoals deze rooibos thee met appel.En in het weekend hoort daar natuurlijk witte chocolade bij :)


Het is opeens supermooi en superwarm buiten, zo fijn! Ik ben lekker veel buiten voor mijn rondjes sporten en ga pompoenen halen voor in de tuin en bij de voordeur...de lucht is helemaal stralend blauw en de zomerjurkjes kunnen weer heel even uit de kast.


...en ik drink buiten veel koffie met de zon op mijn gezicht in mijn pauze's. Ik zet deze bloemen op tafel, want het is warm genoeg ( en staat erg gezellig)


En toen was buiten alles opeens...oranje! Zo bijzonder, er hing echt een hele aparte sfeer buiten. Het werd maar niet echt 'dag' en alles had een orangje gloed. Heel bijzonder!


Koken! En in de herfst smaken kastanje champignons nog lekkerder, hier wok ik ze even in de pan...


Bij de supermarkt liggen dit jaar pompoenen om uit te hollen voor Halloween, zo leuk!!


Het is warm genoeg om de bloemen buiten of tafel te houden en later die week bloeiden ze supermooi...heel fel oranje!


Lekker naar buiten, ook als het koud is. Zon is heel fijn maar ook als het kouder en grijzer is, ben ik heel graag buiten. En met dit soort uitzichten onderweg is dat zeker geen straf. 


Op koudere dagen maak ik lekker warme chocolademelk..zeker op zondag, met nieuwe tijdschriften..


... ik maak de warme chocolademelk zelf met cacao...een fijne geurkaars op tafel en...


....marshmallows!! Dit zijn mini marshmallows (en suikervrij) en zo lekker om bij de home made hot chocolate te doen!


Ik werd verrast met dit leuke cadeautje voor in de tuin, ik hou van hout en het hangt superleuk in de tuin..


Naast mijn scriptie werk ik ook aan mijn blog, hier ben ik bezig met het inplannen en schrijven van nieuwe artikelen. 


Nog meer werk, en als de dagen druk en vol zijn vind ik het altijd lekker om een to do lijstje te maken om zo alles bij te houden.


De eerste bomen zijn inmiddels kaal, de wintertijd is ingegaan en de eerste nachtvorst komt er binnenkort misschien al aan. Dit was mijn maand, hoe was die van jullie?  Het is alweer November! Een fijne maand allemaal en succes met het werken aan jouw doelen op het gebied van beweging, voeding en afvallen. Graag weer tot volgende week!