Budget-tips voor in de supermarkt: met 3 praktische bespaartips


Vandaag deel ik 3 praktische tips die je gelijk kunt toepassen bij het boodschappen doen en die helpen om zo goed mogelijk om te gaan met je boodschappen-budget en je op die manier ook helpen om geld te besparen.

1. Kijk bij het boodschappen doen naar seizoensproducten of aanbiedingen in de supermarkt: laatst was bijvoorbeeld de prei in de aanbieding en kon ik zo heel goedkoop met prei koken bij het avondeten. Kijk eventueel thuis via een app of krantje/ folder wat er in de aanbieding is zodat je hier rekening mee kunt houden. Gebruik bijvoorbeeld google om er gelijk een lekker recept bij te vinden.

2. Let op houdbaarheidsdata in de winkel: dat klinkt misschien een beetje als een open deur, maar ik ben helaas de afgelopen tijd regelmatig thuis gekomen met een product dat al over de datum heen was of dat snel zou zijn. Natuurlijk kun je dan altijd terug met de producten naar de winkel, maar soms, na een lange werkdag of een drukke week kost dat extra energie (die je dan misschien niet meer hebt). Het scheelt moeite en geld om dit voor bijvoorbeeld vleeswaren te checken zodat je weet dat je altijd verse producten in huis hebt wanneer dat nodig is.

3. Koop geen voorgesneden groenten maar ga voor bijvoorbeeld courgette, champignons of een ander vers product dat je thuis wast en snijdt. Dat kost natuurlijk wat meer energie bij het koken maar scheelt wel geld. En misschien helpt die gedachte om toch voor deze optie te gaan!