Review: Gezond Leven magazine


In dit artikel review ik het tijdschrift Gezond leven. Voordat we starten wil ik aangeven dat dit geen gesponsorde content is. Ik noem soms een merk of winkel en mocht dat artikel tot stand komen door een samenwerking met een bedrijf, dan vermeld ik dit altijd. Ik vind het belangrijk daar open over te zijn. Vandaag deel ik deze review omdat ik zelf enthousiast ben over dit tijdschrift.

Gezond leven is een maandblad en dit is het nummer van November, dat nu in de winkel ligt. Op de website ( waar nog veel andere recepten en tips terug te vinden zijn) staat dat gezond genieten een belangrijk thema is voor dit tijdschrift en dat zie je zeker in het blad terug. Iets dat ook helemaal aansluit bij Live Happily Healthy, waarbij je gelukkig en energiek voelen ook centraal staan. Het blad is mooi vormgegeven, bevat sfeervolle foto's en staat vol met artikelen over afwisselende onderwerpen. Dit vond ik zelf de leukste artikelen:
  • Het prikbord (vanaf pagina 6) met tips over onder andere events, boeken en websites. Ik heb 'Babe, you got this' alvast op mijn 'love to read it' lijstje gezet. Ook staat er een handige tip in over afvallen en waarom een pauze tijdens je dieet handig en belangrijk kan zijn voor bij jouw afval-proces.
  • De keukentafel van het Noorden: een interview met Yvon Jaspers die een nieuw kookboek uit heeft gebracht, je vindt dit artikel vanaf pagina 26. 
  • Omdat ik zelf ook van reizen en buiten zijn houd, vond ik het artikel over wandelen in Schotland over de West Highland Way met ervaringen inclusief mooie foto's een aanrader, je kunt dit artikel vanaf pagina 34 lezen. 
Verder staan er nog veel andere handige recepten in, inclusief snelle recepten die ideaal zijn voor na een lange werkdag of werkweek. De smoothie-recepten ga ik binnenkort zeker proberen! Wat ik fijn vind is dat er allerlei recepten instaan, ook als je bijvoorbeeld glutenvrij wilt eten, geen vis of vlees eet of zuivelvrij wilt eten.

Leuk: op pagina 95 staat een recepten-index met alle recepten uit dit nummer, inclusief de bereidingstijd, het aantal kcal en informatie over bijvoorbeeld onder andere de geschiktheid van de recepten voor mensen met diabetes en of het gerecht vegetarisch is.
Minder leuk: wat over het algemeen een minpunt kan zijn bij tijdschriften is de prijs. Ik ben daar heel eerlijk in: ik vind dat tijdschriften een grote hap kunnen zijn uit je wekelijkse of maandelijkse budget. Zeker als een tijdschrift zo rond de 6 of 7 euro kost. Gezond leven kost 4,99 euro. Dat kan een minpuntje zijn. Maar ik vind dat je voor deze prijs een mooi, uitgebreid tijdschrijft terugkrijgt.

Ik vind Gezond Leven een leuk, mooi vormgegeven en afwisselend blad en zal het zeker zo rond de herfst en winter maanden kopen voor leuke ideetjes en inspiratie voor in de keuken.
Donderdag staat er weer een artikel online, deze keer met praktische tips over het besparen van geld bij het boodschappen doen. Graag tot dan!