Pompoen & recepten


Het is pompoen-week op Live Happily Healthy! Daarom deel ik vandaag lekkere recepten met jullie en verschijnt er donderdag een artikel over de verschillende soorten pompoenen die je kunt verwerken in gerechten. Nu het weer herfst is, is het lekker om met pompoen te koken. Na een hele mooie week met heel veel zon, schrijf ik dit artikel met herfstregen buiten. De dagen worden korter en kouder. En met de komst van een nieuw seizoen, is het ook erg lekker om met andere ingredi├źnten te gaan koken. Je kunt pompoen op heel veel manieren verwerken in allerlei gerechten. Vandaag deel ik drie recepten met jullie, zoals een pompoensoep  ( de basis van de soep is makkelijk en snel te maken) en een gerecht met kip, pompoen en appelblokjes.

1. Het eerste recept is pompoen couscous en zit vol met kruiden, zoals koriander, paprikapoeder en kaneel. Je vindt het recept hier: Pompoen couscous.

2. Recept nummer twee is een pompoensoep: de basis is heel simpel en makkelijk te maken en door de toevoeging van lente- ui krijgt de soep een extra smaakvolle toevoeging. Je vindt de pompoensoep hier: Pompoensoep. Lekker voor door de week na een lange werkdag als het buiten koud en regenachtig is, maar ook prima voor het weekend. Je kunt natuurlijk altijd stokbrood uit de oven toevoegen.

3. Het derde recept is een recept voor kip met kalkoen, met appelblokjes. Natuurlijk kun je als je liever geen vlees eet de kip ook vervangen door een vleesvervanger naar keuze en deze dan verwerken in het recept. Het recept vind je hier: Kip met pompoen