Fotodagboek september


Elke maand deel ik een fotodagboek met jullie. Ik vind het ook altijd leuk om met jullie kennis te maken, dus heb je zelf ook een blog op het gebied van voeding en lifestyle, laat dan gerust even een berichtje achter onder dit artikel! September is een van mijn lievelinsgmaanden: het zit precies tussen de zomer en de herfst in en met een beetje geluk is het nog een hele mooie maand. Aan het begin van de maand dronk ik koffie in Coffeelovers, een van mijn favoriete koffieplekjes in de stad. De zon scheen, het was een drukke maand met mijn scriptie en een hele leuke vakantie en de herfst zat ook al in de lucht!


Zondag! Het bos in en daarna met herfstzon koffie drinken..ik hou van de zondagochtend!


Dit zijn een paar van die laatste stralende septemberdagen, met een mooie blauwe lucht en warm genoeg weer om zonder jas naar buiten te kunnen. Ik sport niet graag in de sportschool, maar ik ga graag het bos in. Zeker als de zon dan ook nog zo lekker schijnt. 


Koffie afspraak in de stad: dit is bij het Bassin, een stukje stad dat ik zelf nog niet zo goed kende, ook al woon ik al heel lang in Maastricht. Ik vond het super geslaagd! ( en de koffie was heerlijk)


In September was het ook tijd voor een vakantie in Luxemburg die heel erg welkom was omdat ik midden in een drukke afstudeerperiode zit met mijn scriptie. Het was zo fijn om even niet achter mijn laptop te zitten en me zorgen hoeven te maken over deadlines en mijn onderzoek. Het was supermooi en de ochtenden super koud, maar in de middag scheen de zon en toen was het weer lekker warm. De bovenste foto is in Vianden gemaakt en de onderste foto in het bos terwijl de mist nog tegen de heuvels aan lag.

  

Ik kocht een nieuw theelichtje met leuke papieren print, nam dennenappels en kastanjes mee uit het bos en zo voelde het helemaal herfstig binnen terwijl de eerste dagen met grijze luchten en regen arriveerden......ook nam ik alvast een pompoen voor in de tuin mee, zoals elk jaar. Ik hou van tradities en ga er binnenkort ook nog een voor de bij voordeur halen. Dat is altijd zo gezellig thuiskomen in de herfst! 


En omdat de herfst eraan kwam in september maakte ik ook warme appel met kaneel uit de oven als toetje. Het smaakt lekker en de keuken en woonkamer roken helemaal naar een nieuw, knus seizoen.  Het is een makkelijk en snel toetje, ook na drukke werkdagen. Nu het kouder wordt, is het ook weer tijd voor andere recepten die daar helemaal bij horen.


Ik deed ook ideetjes op voor nieuwe recepten, soms gebruik ik daarvoor het internet, maar ik haal ook vaak nieuwe ideetjes uit tijdschriften of magazines die je bij de supermarkt kunt meenemen. Deze salade zag er nog lekker zomers uit!


ZO lekker als het op zondag zo'n mooi weer is dat je ook later in september nog ekker naar het bos kunt zonder jas. Het is inmiddels een stuk kouder maar hopelijk krijgen we ook deze maand nog een paar van dit soort dagen!


Ik sluit dit fotodagboek af met dit leuke idee dat ik tegenkwam in een tijdschrift, een idee om zelf pompoenlampjes te maken voor binnen. Het is heel simpel: je neemt een pompoen, holt deze uit en maakt er met een leuk patroon gaatjes in. Daarna zet je er een kaarsje in en...klaar! Super gezellig! Wat zijn jullie plannen deze maand? Ik zal vooral veel bezig zijn met mijn scriptie ( en veel koffie drinken). Fijne oktober allemaal!

Reacties