Afvallen en de feestdagen: sinterklaaseditie

Je wensgewicht bereiken is niet iets dat je er even zomaar bij doet: het is iets waar je elke dag aan werkt. Met alle feestdagen in het vooruitzicht is leren om jezelf iets te gunnen ook een leerproces: zonder stress, zonder schuldgevoel! Deze maand de sinterklaaseditie, volgende maand een kersteditie met handige tips!
Want het is bijna december, tijd voor gedichten, surprises en de feestjurkjes voor de feestdagen hangen alweer fijn in de rekken. Marsepein, chocoladeletters, speculaasjes voor bij de thee, taai taai en kruidige pepernoten liggen in de schappen en je zult regelmatig een ontmoeting hebben met al dat lekkers. Maar, je bent ook aan het afvallen, of je wilt juist dat gewicht houden waar je je nu prettig bij voelt. Het lijkt een onmogelijke opgave deze periode, maar met dit artikel wil je ik je praktische tips geven waardoor je toch kunt genieten, maar ook denkt aan je body & gewicht.
1. Neem even de tijd om na te denken hoe je met de komende tijd tot pakjesavond om wilt gaan, qua gewicht en je voedingspatroon. Misschien wil je blijven doorgaan met afvallen en maak je de keuze om heel af en toe te genieten van iets lekkers. Als je dan iets uitzoekt, kies dan iets dat je echt echt echt lekker vindt, leg het op een gezellig schaaltje, neem er een mok thee of koffie bij en het belangrijkste: neem de tijd om er bewust van te genieten. Kortom: geniet bewust van een kleine traktatie tussendoor.

2. Maar misschien maak je ook de keuze om het even los te laten en deze sinterklaasperiode iets minder bezig te zijn met streng lijnen: op gewicht blijven is ook al prima! En misschien kom je zelf iets bij...geen stress dan! Maak voor jezelf de keuze waar de prioriteit ligt en wat haalbaar is: jouw lijf, jouw keuzes!

3. Denk ook eens aan winterse sinterklaas-tussendoortjes die niet gelijk in het snoepschap liggen: ik heb op dit moment op tafel een grote schaal liggen met daarop muisjes en chocolademunten voor mijn vriend. Voor mij liggen er lekker ruikende mandarijntjes en walnoten op. Het ziet er net zo gezellig uit en zo kan ik tijdens het afvallen ook iets van de schaal pakken, inclusief lekkere en gezonde alternatieven. Misschien kun je zo ook tussendoortjes bedenken die voor jou werken?

4. Moet je als hulpsinterklaas nog richting stad of supermarkt? Neem voor kleinere boodschappensessies de fiets ( goede fietstassen zijn hierbij een handig hulpmiddel) of wandel naar de markt, winkel of supermarkt. Een simpele manier om extra te bewegen en je hoofd even leeg te maken!

5. Organiseer een sinterklaaswandeling voor 'de pakjesavond'-feestelijkheden. Ga op een fijne wintermiddag of heldere winteravond naar buiten voor een lekkere wandeling en snuif de frisse lucht in. Even lekker bewegen en dan is het nog gezelliger thuiskomen! Tip voor kids: een sinterklaasspeurtocht uitzetten!

En tot slot...geniet en voel je niet schuldig als je iets lekkers neemt! Verboden voeding bestaat niet, maak zelf een keuze waar je je prettig bij voelt. Komt de bodem van de zak pepernoten toch akelig snel in zicht? Geen gedoe: geniet ervan, neem nog een slok thee en pak dan je voedingsplan weer op!

Ciao & live happily healthy!

Reacties

  1. Dankjewel anoniempje ;-) fijn dat je het een leuk artikel vond en gezellig dat je even langs kwam! Ciao, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk en dat vergeet ik soms dus. Genieten van iets lekkers!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Claudia, inderdaad, geniet ervan ;-) Mocht je iets lekkers willen shoppen? Ik heb nu een leuke winactie op de site: like mijn facebookpagina van dieet enzo via facebook.com/dieetenzocom en maak automatisch kans op een tegoedbon voor gratis shoppen bij een leuke webshop!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter!